Zeilretraite voor vrouwen

Ga mee op een krachtige en helende reis waarin je samen met gelijkgestemden op ontdekking gaat!

Uniek en bijzonder!


Een cadeau voor jezelf! 

Laat je dagelijkse leven achter je en stap aan boord van Raven. Ons thuis, ons zeilschip. Samen met anderen vrouwen die net als jij een onvervulde kinderwens ga je een bijzonder waardevolle tijd beleven.


In deze zeilreis maak je contact met jouw onvervulbare verlangen om een transformatie te maken. Want er zit iets vast aan dit verlangen wat er voor zorgt dat jij verdriet blijft ervaren. Dat gaan we ontdekken en transformeren zodat jij weer zin en vertrouwen krijgt in de toekomst!


 Want wat heb jij nodig zodat jij (weer) werkelijk gelukkig wordt? 

Programma 2024

Vrijdagmiddag

16.00 uur Kennismaking met het schip Raven

- Rondleiding verschillende ruimtes en kiezen slaapplaats.

18.00 - 19.00 Diner

20.00-22.00 Kennismaking met elkaar

Zaterdag

8.00 Ontbijt

9.00 Boot & tocht voorbereiding

-weer en kaart bekijken + plan maken

-uitleg boot, zeilen & taken verdelen

10.00 Zeilen

12.00 Ankeren of aanmeren voor lunch

13.00- 15.00 Ontrafelen kinderwens

16.00 Zeilen

18.00 Voor anker of aanmeren aan wal

19.00 Diner

20.00 -21.30 Ingrediënten voor jouw nieuwe koers

Zondag

8.00 Samen ontbijten

9.00-11.00 Gereedschapskist voor confrontaties

12.00 Lunch 

13.00 Boot & tocht voorbereiding

-weer en kaart bekijken + plan maken

14..00 Zeilen

16.00 Terug in de haven van vertrek

17.00 Bekrachtiging ontdekkingen + afscheid

p.s. Dit is een het programma maar zoals we allemaal weten kan de wind en onvoorziene omstandigheden het programma verdraaien of veranderen. Het programma is flexibel omdat wij kijken naar wat de groep op dat moment nodig heeft. Maar we houden natuurlijk wel het doel in de gaten;)

Vaarwater

We gaan varen op het haringvliet. Dit lijkt misschien een klein water maar vergis je niet! De uitgestrektheid is absoluut voelbaar. Het is een combinatie tussen zoet en zout water. Hier kun je er meer over lezen.

 

Indeling schip

Het is een Vagabond Nuovo. Een Canadees ontwerp dat gemaakt is in Italië eind jaren 70.. Maar ze heeft verschillende faceliften ondergaan en ziet er super uit! Ze is 15 meter lang en het breedste gedeelte is 4.20 meter. 

 

Goed om te weten

.Technisch:

- Er is wifi aan boord.

- Er zijn verschillende usb oplaadpunten.

- Er is ook 230v stroom aan boord.

- Er is een muziekinstallatie aan boord

Verzekering:

- Als schippers zijn wij verantwoordelijk voor het maken van de juiste keuzes over wat in de op dat moment heersende omstandigheden (met name het weer) we wel of niet gaan doen. We doen dat met de veiligheid als allerhoogste prioriteit. We zijn met ons schip verzekerd voor onvoorziene schade of ongeluk.

- Voor je eigen bagage of medische kosten zijn wij niet verzekerd. Bepaal voor jezelf of je een reisverzekering wil afsluiten.

Meenemen:

- Makkelijk zittende kleding. Tijdens het zeilen aan dek liefst geen hele los wapperende kleren of franjes die ergens achter kunnen blijven hangen.

- Sneakers/vrijetijdsschoenen met goede grip. Als het hard waait of regent is het fijn om een tweede paar droge schoenen mee te nemen. Hakken zijn echt onhandig aan boord.

- Zonnebrand (op het water verbrand je snel).

- Zonnebril (op het water is een gepolariseerde zonnebril het fijnste), liefst met brillentouwtje om verlies te voorkomen tijdens het zeilen. Deze kun je bij een opticien kopen maar ze zijn ook hier bij de watersport winkel te koop. Ze zijn daar waarschijnlijk wel iets duurder.

- Winddicht jack, of regenjas.

- Zwemkleding en slippers

- Een badlaken is fijn voor aan dek of als je uit het water komt.

- Zaterdag avond/nacht blijven we op het water (onder voorbehoud van het weer). Het kan dan best fris zijn, dus neem ook wat lekker warms mee.

- Koffers zijn onhandig aan boord vanwege de beperkte ruimte, neem je bagage liefst mee in een tas of rugzak. Die kunnen we makkelijk opvouwen en opbergen.

Wat levert het op?

Vertrouwen

Weer opnieuw vertrouwen in jezelf, in je lichaam, in je leven, in jouw toekomst.

Rust

Rust over het akelige feit. Rust in je hoofd en rust in je lijf. 

Verbondenheid

Verbonden met jezelf en met elkaar. Je staat er niet alleen voor.

Zin & actie

Weer zin in jouw leven, zin in de toekomst. Je gaat na het weekeinde echt stappen zetten die je nodig hebt. Stappen voor jouw geluk.

En geluk!

Concrete handvaten voor de confrontaties en het verdriet maar ook hoe je jouw leven weer vorm geeft zodat jij weer gelukkig wordt!

Eerste gesprek


Als jullie graag mee willen dan plannen wij samen een gesprek. Hier kunnen jullie alle vragen en verwachtingen kwijt en maken wij kennis met elkaar. 


Incheck

Voor elke retraite is er een online incheck. We hebben dan met alle meevarende en schippers een kort gesprek via zoom. Zodat jullie weten met wie je aan boord stapt en waarin jullie alle vragen kunt stellen.

Uit-check

Na elke retraite is er een online uit-check waarin we met elkaar terug kijken en ruimte is om te vertellen over jouw implementaties van jouw ontdekkingen. De zogenaamde stok achter de deur;)

Implementatie gesprek

Als stel krijgen jullie een online implementatie gesprek van 1 uur wat jullie in kunnen zetten op het moment wanneer jullie dit nodig hebben.

De schippers en coaches

Hi,

Wij zijn Martijn en Tanja Maas

Wij zijn 14,5 jaar getrouwd en allebei ongewenst kinderloos. Wij zijn samen verschillende trajecten aangegaan. Van iui tot icsi van acupunctuur tot van alles met betrekking tot voeding. Zonder resultaat. Tijdens deze tocht zijn wij steeds meer gaan zeilen. Wij zeilen nu al ongeveer 10 jaar op verschillende schepen en hebben 3 jaar geleden hebben wij ons huis verkocht en onze zeilboot Raven gekocht. Hier wonen wij op samen met onze viervoeter Billie. We liggen nu in Stellendam. We zijn beiden gekwalificeerd om te coachen en hulp te verlenen.

Planning 2024

 • 21-22-23 juni
 • 4 plaatsen beschikbaar

  Online incheck: 10 juni 20.00-21.00 uur

  Online uitcheck: 29 juli 20.00-21.00 uur

  • 19-20-21 juli

  4 plaatsen beschikbaar

  Online incheck: 8 juli 20.00-21.00 uur

  Online uitcheck: 19 augustus 20.00-21.00 uur

  • privé tocht?

  4 plaatsen beschikbaar

  Als je graag samen met bekenden, vrienden of familie wil dan plannen we met elkaar een datum. We gaan dan samen met jullie een speciaal programma ontwikkelen afgestemd op jullie vraag.

  Wat kost dat nu?

  €497,- p.p. 

  Inclusief begeleiding, eten, drinken, gezelligheid, slapen, in- en uitcheck plus een online begeleidingsmoment van 1 uur in te zetten na de retraite 


  Enter your text here...

  Evaluaties van de vorige deelneemsters

  Jeanice

  Wat is de reden dat je mee gegaan bent?

  Ik zat vast in mijn leven/ werk en tegelijkertijd op zoek naar werkelijke (h)erkenning van mijn persoonlijke verhaal als ongewenst kinderloze vrouw.


  Wat heeft dit zeilweekeinde jou opgeleverd of gebracht? Kun je misschien een concreet resultaat noemen?

  Door naar de toekomst te kijken, zie je ook wat er in het heden speelt wat blijft hangen en tegenwerken. En waar je van af moet (wilt). Dus 1 van mijn belangrijkste doelen na het weekend was om middels een ritueel eindelijk afstand te doen van de jarenlang bewaarde positieve zwangerschapstesten, in een klein rieten mandje met spreuken en een schelpje etc erin. Plus ervoor toch over de grachten gefietst, zoals ik eigenlijk droomde met mijn kindje te mogen doen. Dat heb ik gedaan net voor mn eerste vakantie naar Portugal en voelde goed. Alsof het allang tijd was...


  Hoe heb jij werken met mij en Martijn ervaren?

  Zo fijn! En heel veilig. Alsof je in een hele welkome omgeving komt waar ervaren coaches zitten die zelf ook ervaringsdeskundigen zijn en daar enorm mee aan de slag zijn gegaan. Heel fijn reflectief (is dat een woord?) en begripvol, zonder een mening te willen opdringen of in te vullen. Echt heel warm en prettig om over zulke intieme onderwerpen te praten.

  Welk aspect vond je het meest waardevol?

  In een opdracht moesten we letterlijk de pijn in het lichaam ervaren, doorvoelen en mee leren omgaan hoe het anders/beter kan. Die vond ik heel goed, het gaf heel goed weer hoe je jezelf blijft pijn doen. Heel intens en indrukwekkend. Ik dacht gelijk dat ik die oefening nog eens wil gaan doen - nog niet gedaan tot op heden.

  Wat bevalt jou het meeste aan de reis?

  Aaah, het water en de golven en de wind van en in de zeilen, het dobberen, de natuur.. te midden in een fijne groep die mij eindelijk volledig begreep. En ik hen :) alleen de dolfijnen nog 


  Heb je nog getwijfeld in het begin? Waaraan? Waardoor heb je besloten het toch te doen?

  Jazeker! Ik heb best wat coachingssessies gehad in mijn leven, zelfs (ggz) therapie. Zelf proberen invulling aan het leven te geven door te struinen naar van alles op internet. Mijn levenslontje was haast uit, wist niet of het nog wel zin had om weer te gaan praten en weer aan de slag te gaan en weer eigenlijk teleurgesteld (in mijzelf?) te zijn. Toch wel gedaan, omdat ik nu de leeftijd heb bereikt dat ik er echt iets mee moet doen - 45 jaar is toch echt wel de tijd voor acceptatie dat je geen moeder zal worden. Plus het wel een onderwerp werd tussen mijn vriend en ik, en ik wil niet dat dat een ding zou worden en tussen ons in zou gaan staan op termijn en ik hem oneerlijke verwijten zou gaan maken. En daarnaast was de mooie eerste Zoom webinar een hele prettige en na telefoontjes en mails met Tanja, werd ik geraakt door de werkelijke betrokken- en oprechtheid. Dus alsnog besloten dat ik mee wilde!

  Wat kun je zeggen tegen mensen die graag mee willen en twijfelen?

  Doen! Door de unieke setting op een prachtige zeilboot, op het water deinend en heerlijk verzorgd worden, samen met mensen die in hetzelfde schuitje  zitten als jij, middenin de natuur, waar je eerlijk en oprecht en warm mee kan praten, met ontzettend lief en ervaren mensen begeleid worden. Niet denken, doen.

  Wat vond je van het verblijf aan boord van Raven?

  Heerlijk! Goed en liefdevol verzorgd op een prachtige en ruime zeilboot. Je merkte dat er veel moeite was gedaan om het onderste uit de kan te halen, zoals ontbijt en eten en (gezonde) tussendoortjes. Het bed mag wat ruimer/langer.. (zie bij tips)

  Wil je nog iets toevoegen?


  Wat zijn jullie fijn.... :)))) Super dank dat ik mee mocht! Ik zal het nooit vergeten! 

  ps; als jullie iets willen gebruiken dan mag je mijn naam en leeftijd (jaja!) gewoon noemen hoor! Alleen telnr/mailadres ed niet natuurlijk.

  Nienke

  Wat is de reden dat je mee gegaan bent?

  Ik wilde graag contact met andere vrouwen en weer verder in de toekomst kunnen kijken. 


  Wat heeft dit zeilweekeinde jou opgeleverd of gebracht? Kun je misschien een concreet resultaat noemen?

  Dit weekend heeft voor mij zowel op korte termijn als lange termijn veel gebracht. Op het moment zelf was het fijn om te mogen delen. Om met vrouwen (en een man) vrijuit te kunnen praten en herkenning te vinden zonder bang te hoeven zijn dat iemand ineens toch zwanger is. Op de lange termijn gaf het vooral rust en een meer liefdevolle blik naar mijzelf. Dat ik na het weekend met meer compassie voor mijzelf kon zeggen dat ik niet naar een babyshower ging.


  Hoe heb jij werken met mij en Martijn ervaren?

  Martijn en Tanja laten je liefdevol en met een lach naar jezelf en je eigen pijn kijken om daarna vanuit een gevoel van veiligheid weer een nieuwe stip op de horizon te mogen plaatsen. Het kijken naar je eigen verdriet en dat helemaal uitpakken is een moeilijk proces. Tanja en Martijn geven met een hun warme en liefdevolle aanwezigheid de ruimte om dat aan te gaan. Door een goed geplaatste grap wordt de sfeer niet te zwaar en blijf je ook de luchtige kant van het leven zien. Ze werken vanuit hun eigen ervaring (en een bak kennis) en dat voel je meteen. Deze mensen hebben daar ook gezeten!

  Welk aspect vond je het meest waardevol?

  Het lichaamswerk, dit bleef ik nog weken voelen in mijn lijf en nog steeds voel ik het na die oefening op het dek beter wanneer spanning zich opbouwt in mijn lichaam.

  Wat bevalt jou het meeste aan de reis?

  De afwisseling en het samen zijn. Na een zware oefening, hup het water in en alles van je af laten spoelen.


  Heb je nog getwijfeld in het begin? Waaraan? Waardoor heb je besloten het toch te doen?

  Ik was bang dat het alleen maar een tranendal zou worden, maar na een gesprek met Tanja zag ik meteen dat zij ook echt naar de toekomst wil kijken.

  Wat kun je zeggen tegen mensen die graag mee willen en twijfelen?

  Doen! Dit is een cadeautje voor jezelf en oh dat heb je verdorie toch verdiend!!

  Wat vond je van het verblijf aan boord van Raven?

  De enorme en heerlijke hoeveelheden eten. Het zeilen. Het zwemmen. Het gezelschap.

  Wil je nog iets toevoegen?

  Ik geef me graag op voor de proefweek in Griekenland ;)

  Je mag teksten uit deze review icm mijn voornaam gebruiken op je website.

  faq

  Word ik niet zeeziek?

  We zeilen op het haringvliet. Dat is een binnen 'meer.' Dat betekent dat er nauwelijks golfslag is zoals op zee. Als het hard waait zullen de golven hoger zijn. Maar als het echt onprettig wordt, of zelfs gevaarlijk wordt,  gaan wij niet zeilen. Aan boord zijn er reisziekte pilletjes die helpen heel goed. Die kun je van te voren innemen voor het geval dat je misschien toch misselijk word. En natuurlijk. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dan gaan we gewoon aan land. Het moet wel leuk blijven.

  Kan ik naar de wc op het schip?

  Natuurlijk! Er zijn twee toiletten aan boord (zie ook indeling schip). Douchen gaat helaas (nog) niet. Daarvoor gaan we naar een haven. Daar kun je heerlijk douchen.

  Is het niet zwaar en heel verdrietig?

  Voor iedereen voelt dat natuurlijk anders maar we gaan niet de hele tijd aan de therapie of aan de zware gesprekken. Er is een mix tussen de pijn aankijken, hier mee aan de slag gaan, zeilen, varen, lekker lunchen, lachen met elkaar, naar de toekomst kijken en nog veel meer. Ik ben juist niet voor de zwaarte en de pijn. Dat hebben we al genoeg in ons leven gehad, niet?. Natuurlijk gaan we die wel aankijken maar alleen om deze te kunnen transformeren. Het fijne is juist de afwisseling!

  Kan ik ook aan land?

  Yes! we gaan natuurlijk zeilen, dan wordt het lastig. Misschien (als het weer goed is) gaan we voor anker maar we hebben een klein bootje waarmee je altijd aan land kan. Alles gaat in overleg dus we kijken altijd wat de wensen zijn van de meevarende. De eerste nacht is sowieso altijd aan land. Dan kun je een blokje om lopen en even van de boot af zijn. 

  Voor wie is het?

  Het is voor iedereen die een onvervulde kinderwens heeft.  We hebben retraites met stellen en retraites met alleen vrouwen. Wie het eerste komt die het eerste maalt. 

  Ik zit nog in een fertiliteitstraject. Kan ik dan toch mee gaan?

  Je kunt niet mee als je midden in een traject zit om zwanger te worden. Stel je het maar voor: Richten op een toekomst zonder kind en tegelijkertijd bezig zijn om een toekomst proberen te verwezenlijken met kind? Dat is te verwarrend. Het kan wel zijn dat je in de toekomst nog mogelijkheden hebt, de ongewenste kinderloosheid hoeft niet definitief te zijn.

  Waarom heet onze boot Raven?

  We hadden een aantal namen voor onze niet geboren kinderen bedacht. Radar voor als het een jongen zou zijn en Raven als er een meisje zou komen. Het leven liep anders. Nu hebben we dus een polyester dame die haar naam draagt.


  Maar het blijkt dat Raven nog meer in zicht heeft! De God Odin van de Noorse Mythologie heeft twee raven. Huginn (gedachten) en Muninn (geheugen) vertrekken dagelijks vanuit Asgarden vliegen over alle negen werelden van de Noordse mythologie. Aan het eind van de dag keren ze weer terug naar Asgard, gaan op de schouders van Odin zitten en fluisteren al het nieuws uit de verschillende werelden in zijn oren.


  En toen we  al lang en breed gekozen hadden kwamen we er achter dat Raven is een anagram voor Varen!


  Toen kregen wij helemaal kippenvel!

  Wil je graag mee?

  Spreekt het je echt aan maar heb je nog wat vragen? Klik op de knop hieronder en vul het formulier in. Ik neem dan contact met je op en dan plannen wij een zoom waarin je al je vragen kunt stellen!

  >